Over Vitruvius Academy

De bouwsector is een wereld in continue verandering. Nieuwe technische uitdagingen, een wijzigende wetgeving en de zoektocht naar oplossingen voor complexe thema's als de milieu-impact van het bouwproces of sociaal-economische vraagstukken dwingen bouwprofessionals tot innovatie.

 

Vitruvius Academy vzw, opgericht door Netwerk Architecten Vlaanderen (NAV), biedt daarom krachtige en 'to the point' cursussen aan ter ondersteuning van architecten en bouwkundig ontwerpers. NAV-leden kunnen inschrijven voor deze cursussen aan een extra voordelig tarief.

 

Ontstaan

Netwerk Architecten Vlaanderen vertegenwoordigt met meer dan 3.000 aangesloten architectenkantoren meer dan 70% van de architecten in Vlaanderen en Brussel. Het is daarmee uitgegroeid tot de grootste en belangrijkste Vlaamse architectenorganisatie. Niet alleen zorgt NAV voor de belangen en de promotie van het beroep in het algemeen, daarnaast beschikken ze over een ruim aanbod aan opleidingen.

 

In 2008 werd Vitruvius Academy gelanceerd als een afdeling van NAV. Gezien de verdere groei en uitbouw van de opleidingsactiviteiten, werd deze opleidingsafdeling in 2012 omgevormd tot een aparte vzw. Op die manier stelt Vitruvius Academy zich duidelijker en transparanter op naar de buitenwereld, maar blijft het nauw verbonden met NAV.

 

Visie

Netwerk Architecten Vlaanderen streeft ernaar een totaalondersteuning op professioneel vlak te voorzien voor architecten. Dit zowel op bedrijfseconomisch niveau, als op doorgedreven technisch gebied. De tools die hiervoor aangewend worden, zijn onder andere de professionele opleidingen die georganiseerd worden in het kader van de Vitruvius Academy. De georganiseerde opleidingen focussen op betaalbaarheid, beperkte duur en praktisch toepasbare kennisoverdracht.