Cursus

Branding & marketing

Archipreneur workshops
DI 8 FEBRUARI 2022
DI 15 FEBRUARI 2022
DI 22 FEBRUARI 2022
Leuven
Provinciehuis
DI 13 SEPTEMBER 2022
DI 20 SEPTEMBER 2022
DI 27 SEPTEMBER 2022
Gent
Zebrastraat
DI 31 JANUARI 2023
DI 7 FEBRUARI 2023
DI 14 FEBRUARI 2023
Antwerpen
Bluepoint

"Heel enthousiast over de cursus! De inhoud en de manier van aanbrengen is zeer goed."

 

Branding
Een marketing- en brandingstrategie is cruciaal om aan je klanten te tonen waar je voor staat en om de voor jouw ideale klant aan te trekken. Je identiteit als ondernemer en architect speelt hierin een cruciale rol. Wie je bent, waar je voor staat, wie je wilt bereiken en waarom, zijn allemaal zaken die je moet weten voor je kan starten met het bepalen van een gefundeerde marketing- en brandingstrategie.

 

Wie je bent, waar je voor staat en hoe dat tot leven te wekken: dat is branding. Mensen laten zich steeds vaker leiden en inspireren door het verhaal achter het product of de service. Bij de eerste kennismaking, of dat nu online of persoonlijk is, vormt de mogelijke klant zich al een beeld van jouw identiteit. En dat beeld en het gevoel dat ze daarbij krijgen, moet juist zitten. 

 

Om dat plaatje te laten kloppen, is een duidelijke en leesbare identiteit noodzakelijk. Duidelijk zijn voor een buitenstaander kan enkel als jouw identiteit intern 100% helder is en consequent wordt uitgerold. Maar daar stopt het niet: de plekken waar je jouw verhaal van A tot Z kan vertellen, zijn immers heel beperkt. Meestal is er slechts tijd om fragmenten aan bod te laten komen. Daarom is het essentieel dat bij ieder contact je identiteit helder tot uiting komt, of hoe jouw branding en marketing steeds hand in hand dienen te gaan.

 

Voor wie? 
Voor architecten(bureaus) die de grenzen van hun niche scherp(er) willen afbakenen om zo relevante en gelijkgestemde klanten aan te trekken.

 

Door wie? 

Jasmijn werkte gedurende 10 jaar bij verschillende creatieve ondernemingen als marketing- en communicatiemanager en ondersteunde verschillende projecten bij Flanders DC. In mei 2020 besliste ze zelfstandig aan de slag te gaan als brand architect. Jasmijn creëert voor haar klanten een onderbouwde merkidentiteit die precies is toegespitst op zij die het moeten horen, een leidraad om keer op keer het juiste verhaal te vertellen, voor elk kanaal en in elke situatie. Benieuwd naar Jasmijn? Lees hier alvast iets meer over haar. 

 

Bij Archipreneur staat de ondernemende architect centraal. Als zaakvoerder van een architectenkantoor word je immers vaak geconfronteerd met ondernemersvraagstukken. Niet enkel hoe je deze oplost is van belang, maar ook waarom. Met de workshops van Archipreneur willen we architecten antwoorden bieden aan de hand van inzichten en praktische tools. Onmiddellijk toepasbaar in de praktijk. Resultaat? Je ondernemersmindset en -vaardigheden zijn aangescherpt en je gaat efficiënter en productiever te werk. De workshops worden telkens georganiseerd per topic.

terug naar overzicht

Programma

Workshop 1

merkarchitect Jasmijn Verlinden

Merkidentiteit: Wie ben ik en waar sta ik voor? Tutorial voor een DIY brandbook.

Workshop 2

merkarchitect Jasmijn Verlinden

Merkidentiteit vertalen: Hoe breng ik mijn identiteit tot leven in woord en beeld? Tips voor tone of voice en look & feel aan de hand van inspirerende voorbeelden uit de architectuurwereld en daarbuiten.

Workshop 3

merkarchitect Jasmijn Verlinden

Merkidentiteit vertalen: Hoe breng ik mijn identiteit tot leven in concrete toepassingen?  Tips voor een marketingplan in lijn met je merkidentiteit aan de hand van inspirerende voorbeelden uit de architectuurwereld en daarbuiten.

Praktisch

Data & locatie

LEUVEN: Di 8 februari 2022, Di 15 februari 2022 en Di 22 februari 2022
Provinciehuis, Provincieplein 1, 3010 Leuven


GENT: Di 13 september 2022, Di 20 september 2022 en Di 27 september 2022
Zebrastraat, Zebrastraat 32/001, 9000 Gent


ANTWERPEN: Di 31 januari 2023, Di 7 februari 2023 en Di 14 februari 2023
Bluepoint, Filip Williotstraat 9, 2600 Antwerpen

Tijdstip

Ontvangst telkens vanaf 13.30 uur. Om 14.00 uur stipt start de workshop. Er wordt een pauze voorzien van een halfuur. Einde omstreeks 17.00 uur.

De totale opleidingsduur voor deze opleiding is 3u00, inclusief pauzes.

Deelnameprijs

Leden NAV en AiNB: € 775,00 excl. btw
Niet-leden: € 1030,00 excl. btw
Deze bijdrage geeft recht op deelname aan het volledige programma, lesmateriaal en catering. Je ontvangt een bevestiging van je inschrijving.

Tot 30% korting met de KMO-portefeuille.
Registratienummer NAV: DV.O101585

Opleidingspremies mogelijk via Liberform.

Meer info

Voor alle vragen rond deze opleiding kan je terecht op
www.vitruviusacademy.be
info@vitruviusacademy.be
tel. 02 669 22 80