Cursus

Planning & organisatie

Archipreneur workshops
Inschrijven
DO 10 MAART 2022
DO 17 MAART 2022
DO 24 MAART 2022
Gent
Zebrastraat
DO 13 OKTOBER 2022
DO 20 OKTOBER 2022
DO 27 OKTOBER 2022
Leuven
Provinciehuis

Wat zeggen de deelnemers van maart 2022?
"Super motiverende opleiding'"
"Ik vond het inhoudelijk een zeer interessante opleiding"

"Bedankt voor deze boeiende opleiding"

 

Planning en organisatie
Een goede ondernemer hecht waarde aan structuur, planning en organisatie. Plannen doorbreekt namelijk je vicieuze cirkel en biedt je de mogelijkheid efficiënter te werken met meer vrijheid. Tijdens de workshops geven we antwoorden op de volgende vragen:

  • Hoe kan jij jezelf als architect-ondernemer beter organiseren met het oog op een hogere efficiëntie?
  • Hoe zorg je ervoor dat je het overzicht bewaart over alles wat er gaande is binnen je kantoor zonder daarbij jezelf te verliezen?
  • Hoe kan je als architect-ondernemer met een eigen, groeiend kantoor ervoor zorgen dat je steeds méér uren kan spenderen aan het creatieve deel van je projecten in plaats van steeds minder?
  • Hoe kan een doorgedreven maar vooral strategische planning je helpen bij het uitbouwen van een winstgevend architectenkantoor?

 

Voor wie? 
Voor architect-zaakvoerders die efficiënter wensen te werken (en leven).

 

Door wie? 

Met 15 jaar ervaring als (ontwerp-)architect binnen kleine en grote architectenteams en drie jaar ervaring als office- en teammanager kent Kaatje Spapen het architectenkantoor door en door. In 2020 richtte ze GRONDWERK coaching & community op als een antwoord op de toenemende uitdagingen op vlak van ondernemen waar architecten in Vlaanderen vandaag mee te maken krijgen. Als ondernemerscoach begeleidt Kaatje dagelijks architect-ondernemers in hun zoektocht naar meer vrijheid en herwonnen ondernemerszin binnen hun eigen architectenpraktijk. 

 

Bij Archipreneur staat de ondernemende architect centraal. Als zaakvoerder van een architectenkantoor word je immers vaak geconfronteerd met ondernemersvraagstukken. Niet enkel hoe je deze oplost is van belang, maar ook waarom. Wat is het belang van een sterke missie en visie? Welke strategische doelstellingen stel ik voorop? Welke voordelen biedt een marketing- en communicatieplan? Wat is mijn financieel risico? Met de workshops van Archipreneur willen we architecten antwoorden bieden aan de hand van inzichten en praktische tools. Onmiddellijk toepasbaar in de praktijk. Resultaat? Je ondernemersmindset en -vaardigheden zijn aangescherpt en je gaat efficiënter en productiever te werk. 

terug naar overzicht

Programma

Workshop 1: analyse & mindset

ir.-architect en ondernemerscoach Kaatje Spapen

In deze sessie gaan we op zoek naar jouw pijnpunten op gebied van planning en organisatie. Wat loopt er goed binnen jouw onderneming en waar zitten de grootste verbeterpunten?

 

Verder nemen we jouw ondernemersmindset onder de loep. Want om over te kunnen gaan tot een effectieve verbetering van je eigen situatie, moet je in de eerste plaats geloven en inzien dat het ook voor jou mogelijk is.

Workshop 2: educatie & methodiek

ir.-architect en ondernemerscoach Kaatje Spapen

Vervolgens krijg je verschillende methodes aangereikt om de productiviteit en efficiëntie binnen je architectenkantoor te verhogen en leer je op een doordachte manier gebruik maken van een planningsinstrument.

 

Je gaat naar huis met het nodige huiswerk, zodat je de aangereikte principes ook zelf kan toepassen op jouw individuele situatie.

Workshop 3: evaluatie & motivatie

ir.-architect en ondernemerscoach Kaatje Spapen

Tijdens de laatste sessie evalueren we samen de door jou ondernomen acties op vlak van planning en organisatie en we bespreken hoe je dit via een iteratief proces zelf nog kan verbeteren in de toekomst.

 

We sluiten de workshopreeks af met een motivatiesessie zodat je ook op de langere termijn de aangeleerde principes zal weten toe te passen op jezelf en je onderneming!

Praktisch

Data & locatie

GENT: Do 10 maart 2022, Do 17 maart 2022 en Do 24 maart 2022
Zebrastraat, Zebrastraat 32/001


LEUVEN: Do 13 oktober 2022, Do 20 oktober 2022 en Do 27 oktober 2022
Provinciehuis, Provincieplein 1, 3010 Leuven

Tijdstip

Ontvangst telkens vanaf 13.30 uur. Om 14.00 uur stipt start de workshop. Er wordt een pauze voorzien van een halfuur. Einde omstreeks 17.30 uur.

De totale opleidingsduur voor deze opleiding is 10u30, inclusief pauzes.

Deelnameprijs

Leden NAV: € 775,00 excl. btw
Niet-leden: € 1030,00 excl. btw
Deze bijdrage geeft recht op deelname aan het volledige programma, lesmateriaal en catering. Je ontvangt een bevestiging van je inschrijving.

Tot 30% korting met de KMO-portefeuille.
Registratienummer NAV: DV.O101585

Opleidingspremies mogelijk via Liberform.

Meer info

Voor alle vragen rond deze opleiding kan je terecht op
www.vitruviusacademy.be
info@vitruviusacademy.be
tel. 02 669 22 80

Inschrijven


Log in op je account

NAV-lid? Gebruik je NAV login-gegevens

E-mailadres of NAV-lidnr.:
Paswoord: